Skip to main content

  Word opleider

  Het tegengaan van een tekort aan huisartsen heeft de permanente aandacht van overheid, instituten, verzekeraars en andere partijen. Het is noodzakelijk dat er voldoende huisartsen worden opgeleid, zodat er ook voldoende goed gekwalificeerde huisartsopleiders zijn. Daarom zet de LHOV zich in om de mooie kanten van het zijn van opleider actief onder de aandacht te brengen bij huisartsen en aios.

  Deel de Passie

  Omdat we opleiders willen werven, hebben we de film Deel de Passie gemaakt. In deze korte film nemen drie huisartsopleiders ons mee in hun passie voor opleiden. Wij geloven dat je door op te leiden zelf ook een betere huisarts wordt. Ook denken we dat de bijdrage van de opleiders aan de opleiding extreem waardevol en belangrijk is. We willen proberen nog meer huisartsen enthousiast te maken om opleider te worden. Zo kunnen we de toekomst van ons vak garanderen.

  Deel onze passie en kijk de film! De video is vrij van rechten, en hij duurt ongeveer drie minuten. Deel de Passie in je netwerk, wie weet levert het een nieuwe, enthousiaste opleider op.

  Wil je meer informatie? Neem dan contact op met een LHOV-bestuurslid.

  Erik graded

  Drie goede redenen om opleider te worden

  • Blijven ontwikkelen en leren: vergroot je kennis, vaardigheden en didactische kwaliteiten.
  • Afwisseling in je dagelijkse routine, je collega-opleiders en aios houden je scherp.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling en een mooie toekomst van het huisartsenvak. 

  Bekijk hier de voorwaarden om opleider te worden.

  Opleiders vinden hun rol als opleider leuk en hebben positieve ervaringen met de huisartsopleiding. Zij voelen zich (zeer) vaardig voor wat betreft een aantal specifieke opleidingstaken. Ook zijn ze tevreden over de ondersteuning van het opleidingsinstituut waar zij als opleider aan verbonden zijn.