Skip to main content

  Aios komen en gaan, opleiders blijven altijd bestaan

  Opleiden hoort bij het huisarts zijn. Een aios voegt enorm veel toe aan je praktijk. Een aios heeft heel veel inzet, enthousiasme en als opleider houd je binding met de universiteit.
  Ik ben zogezegd intrinsiek gemotiveerd om als opleider actief te zijn in de vereniging van opleiders. Maar ik zie ook veranderingen die extra onderstrepen hoe belangrijk het is om als opleiders verenigd te zijn in een sterke LHOV. Huisartsopleiding Nederland is zich aan het herpositioneren. En op de instituten verandert veel, bijvoorbeeld met nieuwe hoofden. Ik constateer duidelijk een behoefte en vraag naar verbinding met de opleiders, er wordt naar ons geluisterd, als opleiders en als LHOV. De vertegenwoordiging van de opleiders moet daarom nog duidelijker worden. Daar zet ik mij graag voor in.

  Opleiders vormen een selecte, vaste groep van enthousiaste huisartsen. Zij zijn het die de kennis rond de huisartsgeneeskunde vergaren en overbrengen aan toekomstige huisartsen. Gemiddeld is een huisarts 23 jaar lang opleider. Dit maakt opleiders de continue factor in de huisartsopleiding, een hele belangrijke factor. Aios komen en gaan, opleiders blijven altijd bestaan. Hetzelfde geldt voor de mensen die bij de opleidingen werkzaam zijn, waar sprake is van een groter verloop dan onder opleiders het geval is. Dit betekent dat de opleiders een stem hebben en gehoord moeten worden, rond alles van de aios in zijn of haar opleiding tot huisarts. Als LHOV-bestuurslid wil en kan ik teweegbrengen dat wij nog beter zichtbaar en vindbaar worden dan nu het geval is.

  Irvine Velberg

  December 2020

  lhov, huisarts, portret, katwijk, nieuw-beijerland, website, profielfoto, portret, arts, dokter